A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság idei első fordulójában az akasztói csapat hazai környezetben fogadta a Kecskeméti LC gárdáját. A vendéglátóknál a nyár folyamán a játékoskeretben több változás is történt így a szurkolók érdeklődve várták mire lesz képes a csapat a bajnokesélyes gárda ellen.

-Hirdetés-

Az akasztóiaknál a felnőtt csapat edzője maradt Szrenkó István, míg az ifjúságiak szakvezetője Megyes Mihály lett, aki abbahagyta az aktív játékot. Az előző szezon végén szintén elköszönt a csapattól Juhász Tamás, de azóta ismét csatasorba állt és most tölti le a két mérkőzésre szóló eltiltását. A két rutinos labdarúgó közül Megyes Mihály a Kecskemét elleni mérkőzésen pályára lépett és a csapat segítségére volt. A keretből a nyár folyamán visszaigazolt Szabadszállásra Halász László, Bajusz Patrik és Kovács Péter.

Új játékosként érkezett ez együtteshez Kerekes Márk Kecelről, Csordás Zoltán Fülöpszállásról, Lázár Zsolt és Lázár Kornél Hartáról, Schveitzer Milán a Csongárd megyei III. osztályban szereplő balotaszállási Balota TFC-től, valamint Bereczki Gábor Kalocsáról. A csapat a Kecskeméti LC elleni szezonnyitó mérkőzésen 4-0 (0-1) arányú vereséget szenvedett: Németh – Bánszki, Csordás (Suhajda), Tratter, Kerekes, Lázár Zs. (Szabó A.), Megyes, Horváth Z. (Bereczki), Csoba (Fésűs), Schveitzer (Lázár K.), Kósa. A két csapat között már az első félidőben jelentős különbség mutatkozott a kecskemétiek javára.

A sok millió forintos költségvetéssel gazdálkodó megyeszékhely csapata nagy mezőnyfölényben játszott és Salami Eugene előbb egy kapufával hívta fel magára a figyelmet, majd a 30. percben fejes góljával meg is szerezte a vezetést a kecskemétieknek. Mellékesen kell megjegyezni, hogy a kecskeméti gólszerző az elmúlt szezonban 28 mérkőzésen szerzett 45 találattal lett a pontvadászat gólkirálya… A szünet után sem változott a játék képe, a vendégek nagy fölényben játszottak és sok helyzetet kidolgozva nyertek végül Rozsi, Kitl és Farkas további találataival 4-0 arányban. Talán nem túlzás már most kijelenteni, hogy a bajnoki cím legfőbb várományosa ebben a szezonban a Kecskeméti LC gárdája. Az akasztóiak lelkesen küzdöttek, de ezen a napon a komolyabb játékerőt képviselő kecskemétiek ellen nem sok esélyük volt.

Ifjúsági eredmény:
Akasztó FC-Kecskeméti LC 3-0 (2-0)
Gólszerző: Anka, Kudron-2.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS