A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság első fordulójában igen eseménydús és izgalmas mérkőzést hozott a Kecel FC-Lajosmizsei VLC találkozó. A hazaiaknál közel fél csapatra való új játékos érkezett a nyáron és velük kiegészülve kellett ütőkésen gárdát kialakítani néhány hét leforgása alatt Kis Péter edzőnek.

-Hirdetés-

Az együttestől Akasztóra távozott Kerekes Márk és Lajosmizsére igazolt el Sudár Csaba. Új játékosként érkezett Kecelre Gazsi János és Nagy Előd Bajáról, Doszpod Tamás és Tasnádi Dávid Soltvadkertről, Vincze Imre a Kiskunhalasi Sziládytól, valamint Ács László Kiskunhalasról.

Jól sikerült a keceliek szezonnyitó mérkőzése, mivel hazai környezetben 2-0-ra (2-0) legyőzték a lajosmizseieket: Eifert – Horváth Á., Nagy G., Vata, Popán, Nagy E. (Herczeg G.), Pálinkás (Sendula P.), Ács (Vincze), Tasnádi, Vágó (Herczeg R.), Sendula J. A találkozó érdekessége volt, hogy a vendégeknél a kezdőben kapott helyet a nyáron Kecelről eligazolt Sudár Csaba. Az összecsapás elején támadólag lépett fel a hazai gárda és az „öltözőben maradt” lajosmizseik ellen már a 2. percben megszerezte a vezetést Nagy Előd (1-0).

A Bajáról frissen igazolt játékos bajnoki bemutatkozása nagyszerűen sikerült, hiszen a 8. percben duplázott (2-0) és kétgólos előnyre tett szert a Kecel együttese. Ezt követően rendezte sorait a Lajosmizse gárdája is kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. A játékban nagy változást hozott, hogy a keceli Popán Tamás a 43. percben megkapta második sárga lapját, ami miatt a kiállítás sorsára jutott. A szünet után mindent egy lapra feltéve rohamozott a Lajosmizse, de a nagy odaadással és lelkesedéssel focizó keceliek tartották előnyüket.

A találkozó 83. percében aztán újabb fordulatot hozott, hogy a lajosmizsei csapatból is a kiállítás sorsára jutott a második sárga lapját begyűjtő Kiss László. A találkozó hajrájában már rutinosan tartotta előnyét a keceli gárda és megérdemelten győzte le ellenfelét.

Ifjúsági eredmény:
Kecel FC-Lajosmizsei VLC 6-1 (1-0)
Gólszerző: Györgye R.-2, Katus-2, Kovács L., Banka.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS