Augusztus 20. a Magyar Államalapítás ünnepe, Szent István királyunk napja.

-Hirdetés-

Bócsán pedig a falunapi ünnepség is ekkor zajlik, ami idén sem volt ez másképpen.

A szervezők Borbényi Hilda és Eke Edina ebben az évben is kitettek magukért és egy remek nappal ajándékozták meg a bócsai lakosokat és az idelátogatókat.

A nap zenés ébresztővel indult, melyet ünnepi ökomenikus istentiszteletet követett a Katolikus templomban. Majd az egyházak helyi képviselői a parkerdőben megáldották és szentelték az Új kenyeret. A bócsai polgármester Szőke-Tóth Mihály pedig pár szóval köszöntötte a jelenlevőket. 

 

Ezután a Kiskunsági vadászkürt egyesület csoportjának vadászkürt játékát hallhatták.

A délutáni programokat a Tázlári Rozmaring asszonykórus éneklése nyitotta meg. Őket követte a Bócsai Nótakör, Balázs Ferenc vezetésével.

A következő fellépő a Bócsai Citerazenekar volt, melynek vezetője Nagy-Biri László. A citerajáték után tánc következett, a Kossuth Alapfokú Művészeti Alapiskola Társastánc tanszakának első éves bócsai növendékei kápráztatták el az egybegyűlteket tánctudásukkal. Majd Iszlatyi Kinga és Néber Árpád a Studio 2000 TSE táncosai vették birtokba a színpadot.

Ezt követően a rendezvény a sportpályán folytatódott, ugyanis a II. Falu Viadala vette kezdetét. A szervezők idén is vicces és mókás feladatokkal várták, a csapatokat. Senki sem úszta meg nevetés nélkül a Viadalt.

Ezután a színpadon a Bócsai Boróka citerazenekar és a Düvő citerazenekar pengette hangszereit.

Őket a zenés humorista, énekes és dalszerző Polgár Peti követte. 

A napvégén pedig Henna és Shiell Fery előadása szórakoztatta a nagyérdeműt.

A nap megkoronázásaként meseszép tűzijátékkal készültek a szervezők.

A pirkadatig tartó buliról pedig a Stefy Band gondoskodott.

A nap folyamán Maskarás Beatrix tartott kézműves foglalkozást, strucchéj darabokból nem csak gyerekeknek. Az apróbbak számára lehetőség volt, arc és henna festésre, illetve Fanti lufihajtogató Bohóc várta az érdeklődőket. Egész délután népi fajátékok és légvár szórakoztatta a gyerekeket. A soltvadkerti íjászok pedig a lőtéren várták a felnőtteket és gyermekeket.

Szöveg: Frittman Kitti

MEGOSZTÁS