Művészetek Napja címmel vehettek részt hagyományteremtő programon, augusztus 24-én, a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesülete szervezésében az érdeklődők. A program az “Együtt Egymásért a Mozgáskorlátozottakkal Kiskunhalason és Környékén” (EFOP-1.3.5-16-2016-00224) pályázat keretében valósult meg.
 
 
Művészek, festők, grafikusok és tanárok előadásai, bemutatóit láthatták és hallhatták az érdeklődők a kiskunhalasi Tiszti Klubban. Végső István szervező köszöntötte az egészen fiatal és idősebb generációkat is képviselő megjelenteket.
 
 
Kezdésként Kollarics Gábor gimnáziumi rajztanár tartott részletes előadást a festészetről és Frida Kalhoról (1907-1954), a mexikói mozgáskorlátozott művésznő döbbenetes életéről. A résztvevők megtekinthették a fogyatékkal élő festő elképesztő festményeit, amelyekben egy nő az élettel és a betegségeivel való küzdelme élesen kisugárzott. Majd Vajgel Pál beszélt közel 60 éves művészi tevékenységéről, kísérleteiről és a művészi technikák alkalmazásáról.
 
 
Gál Mihály grafikus a rajzról és a barlangrajzokról adott áttekintést. A diákok örömére ki is lehetett próbálni a tábortűzszenét a rajzban. A rendezvényt Sáli Levente művész zárta, festményei és a kedvelt stílusai bemutatásával. A csúcspont a homok-animáció volt, amit ki is próbáltak a gyermekek az előadás után.
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS