Már több évtizedes hagyományra tekint vissza Kaskantyún, hogy az itt élők augusztus utolsó hétvégéjén a Szüret – Elő és Falunapon megünneplik a szüreti és betakarítási munkálatok kezdetét. A rendezvényen: gyermek és felnőtt programok, hagyományőrző céllal kiállítások, bemutatók, kézműves foglalkozások színesítik a programot. 

-Hirdetés-

Augusztus 26-án (szombaton), egész napos programokkal vártak minden érdeklődőt.  A nap nyitó eseménye a Kaskantyú-Tázlár focimeccs volt, melyen a hazai csapat 4:0-ás sikert aratott.

9 órától volt megtekinthető az elmúlt évek legszebb fotóiból összeállított kiállítás, valamint Kurucz Pálné és Nemes Nóra szalvétagyűjteménye. 
Az egészségügyi sátorban ingyenes vérnyomás- és vércukorszint méréssel, az óvoda udvarában népi játékokkal, kézműves foglalkozással és az önkormányzat jóvoltából ingyenes ugrálóvárral, körhintával várták a gyermekeket.
“Sárga színben pompázó asztalok” címmel meghirdetett asztaldíszítő versenyen: Kiss Jánosné Aranka és az Iskolások csapata, különdíjasként: a Konyhások lettek díjazottak. 

Minden évben szerveznek főző és a süteménysütő versenyt is. A legfinomabb pörkölteket, Hajdú István, a Polgármesteri Hivatal és a Hegyközség szakácsai készítették. Idén a 16 remek édesség közül: Bukóczki Ágnes – Citromos álom, Gárdonyi Renáta – Csokitorta, Orosziné Kiss Ildikó- Tarka sütije aratta le a babérokat. A különdíjat: Kriskóné Torgyik Andrea – Gyerekek örömére fantázianévvel ellátott süteménye kapta. 

A porta – mustrán minden helyi udvar versenybe szállt a legrendezettebb porta címért.
A legszebbnek választott telkek tulajdonosai: Rohoska Imre, Filus Erika, Varga Miklósné. 

A kulturális program  17 órakor vette kezdetét az óvodás, iskolás gyerekek, fiatalok, nyugdíjas  klub és a kiskőrösi Szivárvány Néptáncegyüttes fellépésével – a műsorszámok között eredményhirdetéssel.  

A táncos műsor után következett a  vacsora. A hajnalig tartó jó hangulatról Kothencz Lajos- a Sláger Tv énekese és csapata gondoskodott. 

MEGOSZTÁS