Ebben az évben a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpont adta a helyszínét az augusztus 22-e és 26-a között zajló Történelmi Íjász Európa Bajnokságnak. Az eseménnyel egyidejűleg tartották meg a Kassai Lovasíjász Világkupát is.

-Hirdetés-

Az íjászatnak több válfaját is ismerhetjük, de az egyik leglátványosabbja a történelmi íjászat, ahol a résztvevők korhű ruházatban és korhű fegyverekkel versenyeznek egymással. Ez a sportág a természetes elemekre és technikákra épül, többek között ebben is különbözik az íjászat többi válfajától.

 Térségünkből többen is megmérettették magukat az eseményen, Kiskunhalasról Barta Viktória, Barta Nikolett, Kiskőrösről Németh Réka és Szedmák Fanni.

A lányoknak kijár a hatalmas gratuláció a gyönyörű eredményekért cserébe.

Kiskunhalasról Barta Viktória Európa bajnok lett, nővére Barta Nikolett ezüst éremmel állt a dobogóra, és a kiskőrösi Németh Réka eddigi pályafutása legjobbját nyújtva a a dobogó harmadik fokára állhatott, tehát begyűjtötte a bronzérmet. Szedmák Fanni a negyedik helyen végzett de sajnos nem jutott be a rangsorolóba. Ez egyben az Európa Bajnoki helyezést is jelenti, hisz a kvalifikációt meglőve a rangsorolóban szerezték meg e pozíciókat.

Réka és Fanni 20 hónapja készülnek versenyre, és egy éve kifejezetten erre a bajnokságra edzettek. A felkészülés és a verseny izgalmairól szóló részletekkel hamarosan jelentkezünk.

További eredményekről az alábbi honlapon tájékozódhatnak:

http://hdhiaa.net/registration/weblap//hdh-iaa-historical–ech-2017-22-8-2017/29/eng/list-of-registered-participants.archery

MEGOSZTÁS