Idén, augusztus 26-27-én rendezték meg a Szüreti Napokat Kecelen. A hagyományos szüreti felvonulás mellett benépesült a Szabadság szobor környéke is: helyi fellépők zenés-táncos műsora, Keceli Zenészek Éjszakája, koncertek, gyermekprogramok, borászatok és vendéglátósok faházai várták az érdeklődőket. A kísérő rendezvények helyszínei: a Városi Könyvtár és Művelődési Ház, valamint a Városi Múzeum voltak.

-Hirdetés-

A rendezvény a szüreti felvonulással kezdődött. Először a polgármesteri fogat érkezett meg huszárok kíséretével, majd Haszilló Ferenc- Kecel város polgármestere és Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a várost. A felvonuláson részt vettek fogathajtók, csikósok , borrendek, óvódások, iskolások, tánccsoportok és kórusok is.

Az érdeklődőket, de különösen a gyermekeket, egész napos programokkal várták, többek között: arcfestéssel, pónifogatozással, báb előadással, óriáscsúszdával és ugrálóvárral.
A szervezők gondoskodtak a fiatalok és a felnőttek szórakoztatásáról is: folklórműsor, torna, karate és táncbemutatók gazdagították a szüreti rendezvényt.  

“Orcsikokról nem csak  Orcsikoknak” címmel szerveztek világtalálkozót, melyen Herczeg Totó mesélt az Orcsikok legendájáról. Az “Egészségszigeten” ingyenes vérnyomás- és vércukorszint méréssel és szűrővizsgálatokkal, mérték fel az odalátogatók egészségi állapotát. 

A kulturális programot: a KisCipő zenekar, Dér Heni, a Beatrice együttes fellépése, valamint a szombat esti tűzijáték tette igazán színessé. A hajnalig tartó fergeteges hangulatról: Dj Bobby gondoskodott. 

MEGOSZTÁS