2017. szeptember első napján nagy volt a nyüzsgés a helyi Közösségi Házban, ahol diákok apraja s nagyja várta, hogy becsengessenek.

-Hirdetés-

A legnagyobb izgalommal talán az első osztályosok és szüleik készültek erre a napra. A legkisebbek tanító nénijük és a nyolcadikos diákok kíséretében érkeztek meg az ünnepségre, a mindenki által jól ismert klasszikus „De nehéz az iskolatáska” című dalocska dallamára.

Gubacsi Márta 1. osztályos tanítónő köszöntötte a leendő első osztályosokat, akik tágra nyílt szemmel lesték tanítójuk minden szavát. Az 5. osztályból Szabó Tünde és Gróf Mira vidám versekkel köszöntötték az új tanévet. Az igazgatónő Schantlné Farkas Julianna értékelte a nyár programjait, ismertette az iskola személyi, tárgyi feltételeit, üdvözölte az újonnan érkező diákokat és kollégákat, s végül hivatalosan is megnyitotta a 2017/2018-as tanévet. Egy híján száz gyermeknek ad otthont a település kisiskolája az idei tanévben.

Az ünnepélyt megtisztelte jelenlétével Nagy István polgármester úr is, akinek az igazgatónő köszönetet mondott az iskola részére nyújtott támogatásokért.

MJ

MEGOSZTÁS