Az olvasás világnapja alkalomból a helyi általános iskolásoknak könyvtári foglalkozást szervezett a Kaskantyú Könyvtár Információs és Közösségi Hely vezetője. A péntek délutáni rendezvény célja az volt, hogy felhívják a gyerekek figyelmét az olvasás fontosságára, és megosszák, népszerűsítsék az olvasás élményét. Arra próbáltak rávilágítani a szervezők, hogy ez a tevékenység nemcsak a tanuláshoz szükséges, hanem kellemes időtöltés is: kikapcsolódás, melynek során fejlődik az ember szókincse, kreativitása, memóriája. Ugyanakkor hat a képzeletre és az érzelmekre is.
Beszélgettek a világnapról, megismerkedhettek az újonnan érkezett könyvekkel, böngészhettek a polcokon. Kedvükre válogathattak a szebbnél szebb könyvek közül és tetszés szerint bármelyikbe bele is olvashattak. Szívesen ajánlottak egymásnak egy-egy érdekes olvasmányt.
A kisiskolások nemcsak ezen a napon jelentek meg itt. A tanév folyamán, minden hónapban egyszer itt tartják kulturális  foglalkozásukat. Pedagógusaik és Emese néni rendszeresen szerveznek könyvtári órákat és kézműves foglalkozásokat is számukra. 

-Hirdetés-
MEGOSZTÁS