Folyamatosan frissül: Kiskőrösiek a floridai hurrikánban

Mint ismeretes megérkeztek a Florida Keys szigetcsoportra az Irma hurrikán első orkán erejű széllökései. Megkerestünk olyan Floridában élő személyeket, akik Kiskőrös és térségéből költöztek a jelenleg vihar sújtotta térségbe, de rendszeresen hazalátogatnak, tartják a kapcsolatot az itteniekkel. Közülük elsőként a kiskőrösi ifjabb Györk Ernő jelentkezett be, és küldött néhány fényképet az előkészületekről, a mostani állapotokról.

Györk Ernő és családja a floridai Sarasota településen
-Hirdetés-

Ernő beszámolójában elmondta, hogy családjával a vihar elől  a Tennessee állambeli Nashville-ben húzták meg magukat. A floridai Sarasotában lévő családi házuk ablakait, ajtóit bedeszkázták és remélik, hogy nem éri jelentős kár a településüket és otthonukat.

Várunk további híreket, képeke és beszámolókat olyanoktól, akik Floridában élnek, vagy ideiglenesen ott tartózkodnak.

Rövidesen újabb hírekkel, beszámolókkal jelentkezünk!

 

 

Szintén a térségben tartózkodik Nehéz Krisztián, aki Springs Beach-en dolgozik és lakik barátaival. Napok óta készülnek a viharra, az ablakokat berekesztették, de mivel a hurrikán közepe pont arrafelé tart, az idő rövidsége miatt már nem tudnak elmenni. Napok óta nincs víz, üzemanyag, az áram biztosításához generátort kellett beszerezniük. Valószínűleg azt a helyet ahol laknak elönti majd a víz, megpróbálnak magasabb helyre húzódni a veszély idejére.

Nehéz Krisztián Springs Beach-en próbálja meg átvészelni a vihart

MEGOSZTÁS