Péntek óta folyamatosan zajlottak az események az Akasztói Szüreti Mulatságokon. 
A vasárnap ünnepi szentmisével kezdődött, majd a Katolikus Templomból körmenettel folytatódott.

-Hirdetés-

Ezen a napon pezsdült fel igazán a motoros élet is. A múlt heti kiskőrösi  VII. Veterán Jármű randi után, most Akasztón folytatódott a kétkerekűek találkozója. A szervezők 11 órára várták a gépcsodákkal érkezőket a Faluház előtti térre. A motorokkal nem csak felvonulni érkeztek ide a résztvevők, hisz lehetőségük volt benevezni járműveiket szépségversenyre is. A szépségversenyen több kategóriában hirdettek eredményt.
A motoros felvonulás előtt Kiss István plébános a helyszínen megáldotta a motorosokat, ezt követően, 16:30-tól kezdetét vette a felvonulás. Az Akasztói Faluháztól indultak egy jó nagy körre, Csengődöt- Tabdit- majd Kiskőröst is érintve érkeztek vissza az Akasztói Faluházhoz. A rendőrségi felvezetéssel induló felvonuláson több száz motoros vett részt, a konvoj meghaladta az egy kilométert! 

A díjátadás után nemsokkal kezdetét vette az Varga Róbert – kaszkadőr showja.
A rendezvényt az Akasztói Lánglovagok látványos bemutatója tette még színesebbé. 
Kiegészítő és ingyenes programokkal: “Akasztói ízvilág” – helyi termékek kóstolójával, borutcával, színes vásári kavalkáddal és sok minden mással várták a Mária Napi Búcsúra ellátogatókat.

A zene, a vasárnapi napról sem hiányozhatott. Szőke Richárd és Szőke Diána – könnyűzenei műsora, majd 18 órától az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatta a vendégeket. 

Vasárnap estére nem is maradt más, mint pihenés, és sátorbontás. 

Várjuk jövőre a folytatást!
Fotó:Páka Lajos 


Második fotógalériánk az eseményről:

MEGOSZTÁS