Utassy Loránd, a Magyarországi Szörf Szövetség szövetségi kapitánya győzelemre vezette a magyar csapatot. Gádorfalvi Áron magyar versenyző nyerte meg a Balatonfüredi Szörf Raceboard Európa Bajnokságot, melyen a férfiaknál kettős magyar győzelem, összesen pedig öt hazai érem született.

-Hirdetés-

Erős mezőny, 23 ország 120 versenyzője vett részt hétfőtől szombatig a Balatonfüredi Szörf Raceboard EB-n.
A hat olimpián indult Gádorfalvi tizenkét futamból tizenegyszer dobogós helyezett lett, nyolcban pedig ő bizonyult a legjobbnak. Végül 13 helyezési ponttal végzett, és magabiztosan utasította maga mögé riválisait. A hat futamban dobogós helyen záró, és ezek közül az egyiket megnyerő Sánta Bence 32-vel a második, a cseh Petr Kucera 35-tel a harmadik lett.
A női mezőnyben Cholnoky Sára harmadik helyen zárt. Az ifi fiúknál Geiger Richárd arany, Szlávi Roland pedig bronzérmes lett.
Utassy Loránd szövetségi kapitány, edző a két riói olimpikontól: Gádorfalvi Árontól és Cholnoky Sárától remélt érmet. A várt eredmény nem maradt el, a felnőttek magas színvonalon teljesítettek. A soltvadkerti származású edző azt is elmondta, hogy több éves vágyuk vált most valóra, hisz az elnökség, már régóta célul tűzte ki egy nemzetközi verseny hazai megrendezését.

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS