A bócsai szüreti felvonulást, évek óta hagyományosan megelőzi, a Dudás Lajos emlékére megrendezett főzőverseny, 2017-ben immáron a 14. alkalommal.

-Hirdetés-

Ebben az évben rekordot döntött a jelentkezők száma, ugyanis 18 induló vállalata a megmérettetést.

Idén is a pörkölt vitte a pálmát, ugyanis a legtöbb versenyző, kakas-, birka-, marha-, zúza-, disznó-, valamint kecske pörköltet tálalt a zsűri elé. Emellett volt még halászlé, illetve vajdasági borsos tokány is az étkek között.

Az első helyezett is – Veiszhab Tamás – egy Birka pörkölttel nyerte el a zsűri tetszését. A második – Benkó Sándor – és harmadik – Mezei Zoltán – helyen marha pörkölt végzett, a külön díjat – Torockói Baráti Kör – pedig, a Halászlé zsebelte be.A zsűri munkája ebben az évben is igen nehéz volt, ugyanis minden induló kitett magáért, nem csak finom, hanem mutatós étkek kerültek tálalásra.

Idén a zsűri szerepét:
– Dudás Lajosné
– Lehoczki Klára
– Hegedűs László
– Farkas Miklós és
– Szabó Csaba vállalta el.
Főzés közben sem unatkoztak az indulók, a délután folyamán, a Kiskunsági Táncegyüttes a Kárpát-medence táncaiból tartott néptánc bemutatót.

Az eredményhirdetés előtt, Szőke-Tóth Mihály Bócsa község polgármestere köszöntötte a jelen(l)evőket. A díjak és emléklapok kiosztása előtt azonban a Bócsai Boróka Általános Iskola tanári kara elköszönt, Baranyi Mária tanárnőtől, nyugdíjba vonulása alkalmából.

Az est zárása ként Magyar Rózsa népdal énekesnő szórakoztatta a közönséget.

A hajnalig tartó mulatságról a Szamosi Band gondoskodott.

Reméljük, jövőre is ilyen sokan vesznek részt Dudás Lajos emlékére rendezett főzőversenyen.

Fotó: K.Gy.

MEGOSZTÁS