A pénteki főzőverseny után, szombaton a XVII. Szüreti Felvonulással folytatódott a Szüreti Napok Bócsán.

-Hirdetés-

Hadfi Szilviusz zenés ébresztőjével indult a reggel a községben, majd a 10-11 órára megbeszélt gyülekezővel az Óvoda melletti Kultúrháznál folytatódott a program.

A délben kezdődő felvonulás előtt Kovács Nándor – a község kisbírója – tartott egy kis mulatságos szónoklatot, majd Szőke-Tóth Mihály Bócsa polgármestere tartotta meg beszédét. 

A felszólalások után felcsendült a zene, és megkezdődött a felvonulás előtti nyitótánc.A szüreti menet folyamatosan járta Bócsa utcáit egy-egy megállóval, ahol étellel és itallal kínálták az embereket. A Községháza előtti megállóban ismét Kovács Nándoré volt a szó, aki ezúttal a polgármesterről és Bócsa ügyes-bajos dolgairól beszélt mókás szónoklatában.Minden megállóban szólt a zene, és ropták a táncot, így volt ez a Kukla Csárda parkolójában is ahol az USA-ból érkező diákok – akikkel az 1956-os magyar forradalom örökségét szeretnék megismertetni – is csatlakoztak. Nekik Kovács Nikoletta tolmácsolásával és köszöntésével magyarázták el, hogy mi is ez a szüreti felvonulás.A menet vége a katolikus templomot megkerülve a Boróka utcában volt ahol sötétedésig tartott a zárótánc, majd kisebb technikai szünet után a Flóra Vendéglő parkolójában felállított sátorban folytatódott a hajnalig tartó Szüret- Végző Bál.

MEGOSZTÁS