A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, hívja fel az emberek figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára és a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. 

-Hirdetés-

Hazánkban az összes halálozás 54 százalékát teszik ki a szív- és érrendszeri betegségek, több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal.

A mindennapi kenyeret imáinkban is kérjük, de a mindennapi testmozgás, edzés, a sportolás többnyire még a gyakorlatban is elmarad. Pedig ki ne tudná, hogy a kellő testedzésben gazdag életmód elősegíti: a jobb közérzetet, a nagyobb állóképességet, a test és lélek harmóniáját, a szív és keringési rendszer azaz a “motor teljesítőképességét, a jobb megjelenést, a határozottságot és a dönteni tudást valamint az önbizalmat és az öntudat növelését. Szívünk Napján az életmódváltás fontosságára- több mozgás, dohányzás elhagyása, egészségesebb táplálkozás – szeretnék felhívni, különböző országosan megrendezett programokkal az emberek figyelmét. 

MEGOSZTÁS