Vidáné Baranyi Mária negyven éve dolgozik Bócsán. Óvónőként kezdte a munkás éveket, később pedig óvodavezetőként, nevelőtanárként majd tanítóként foglalkozott a gyermekekkel. Volt alkalma a könyvtárosi és közművelődési munkába is belekóstolni. Életpályájának elismeréseként az Emberi Erőforrások Minisztérium által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel tüntették ki, melyet a község vezetői adtak át.

-Hirdetés-

A kitüntetés alkalmával Szőke-Tóth Mihály polgármester méltatta a tanárnő életútját. Volt diákjaként is elmondhatta, hogy megtapasztalta anno a pedagógus hivatástudatot: a tanulmányi versenyekre való készülést, a gyengébb tanulók felzárkóztatását és a közösségei élet szervezését.

Baranyai Mária óráit a barátságos légkör jellemezte, eszköztárából pedig nem hiányzott a humor sem. Nagy hangsúlyt fektetett tanítványai személyiségformálására. Az útjukra bocsátott fiatalok évek múlva is bizalommal fordulnak hozzá. A nevelés és az oktatás számára sohasem ért véget a munkaidő végeztével. A pedagógus kollégák és a szülők részéről egyaránt nagy elismerés övezi a tanárnőt.    

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS