Feltámadt a nyár a kiskunhalasi könyvtárban

Czigány György és felesége, Simon Erika kettős könyvbemutatóval érkezett Kiskunhalasra a Pásztortűz Egyesület hívására.

-Hirdetés-

Végső István egyesületi elnök köszöntő szavai utána Ki nyer ma játék és muzsika tíz percben rádiós műsorból jól ismert rádiós szakember harmincnegyedik könyvét mutatta be a szép számmal megjelent érdeklődőknek. A nyár feltámadása kötetben rövid esszék, versek olvashatók a vidáman forró évszak kapcsán. Művészbarátokkal kapcsolatos visszaemlékezések is megtalálhatóak, mint például Nemes Nagy Ágnes, Ottlik Géza, Tűz Tamás és Weöres Sándor írókkal, költőkkel kapcsolatos történetek.

Simon Erika tizenötödik ikerinterjú-kötete, a Lépcsők az égbe címmel dr. Hardy Tamás szemészorvossal az afrikai áldatlan egészségügyi állapotok mellett a személyes hit és a sokszor megmosolyogtató emberi interakciók példáit is bemutatja. Az ikerinterjúban Érdi Tamás vak zongorista életét és a társadalommal, a művészettel és a hétköznapokkal való találkozásait és küzdelmét tárja az olvasó elé.

A könyvbemutató után tovább folytatódott a kedélyes beszélgetés a házaspárral, ahol szóba kerültek a halasi élményeik, így többek között Czigány Györgynek a fiatal Miklósa Erikával való első találkozása is.

MEGOSZTÁS