Magyar Diáksport Szövetség immár egy évtizede hirdeti meg a Magyar Diáksport Napját a magyar iskolákban, amely a tavalyi évtől már Európai Diák-sport Napja néven került megrendezésre számos európai országban, a magyar kezdeményezés alapján. A 120 perces program célja hogy megismertesse a gyerekekkel a mozgás örömét.

-Hirdetés-

Iskolánk diákjai, tanárai már harmadik alkalommal vettek részt ezen a napon, valamint óvodásaink is csatlakoztak hozzánk ebben az évben!

Szeptember 29-én délelőtt nagy zsivaj töltötte meg az óvoda udvarát, de most nem a játéktól volt hangos, hanem a sportolni vágyó gyerekek hangjától. Miután a zene megszólalt minden gyermek és felnőtt a bemelegítésre koncentrált. Majd vidáman, felszabadultan indultunk útnak, hogy sétálva megtegyük a 2017 métert. Amikor visszaértünk az óvodába, fáradhatatlanul vetették magukat az udvari játékok közé. Délután folytatódott az óvodások sportos napja, melyen sok szülő és gyermek biciklizett a falu utcáin.

Iskolánk diákjai és nevelői délután háromnegyed 2-kor megkezdték izmaik bemelegítését az iskola udvarán. Mikor már mindenki kellően felkészült, felálltak a gyerekek, pedagógusok és néhány „bátor” szülő is a rajtvonalhoz! Huczekné Irénke néni külön indította a 7-8,6-5,4-3,2-1 évfolyamosokat. Nagy lendülettel vágtak neki a 2017 méternek, és voltak akiknek, a végéig kitartott ez a lendület. A célnál az első három helyezettet éremmel díjaztuk, az 1-2 osztályos lány, fiú, 3-4 osztályos lány, fiú, 5-6 osztályos lány, fiú, valamint 7-8 osztályos lány, fiú kategóriában. A díjakat Bán Robi bácsi és Papné Csipak Andrea igazgató néni akasztotta a gyerekek nyakába.

Amikor mindenki beérkezett, elsétáltak a focipályára, ahol frissítő vízzel vártuk a hősöket! Miután mindenki oltotta a szomját, megkezdődtek az eligazítások! A felsős lányok egy csoportja Netti nénivel és Barbara nénivel a konditerembe vonult erősíteni. A felsősökből szerveződött három vegyes csapat, akik előre felfestett kispályán – amit köszönünk a tázlári focistáknak – kezdtek focizni Bán Robi bácsi játékvezetésével.

Az alsósok 4 helyszínen próbálhatták ki ügyességüket. Négy csoportban, körforgóban, Péliné Ica néniLovász Noémi néniGulyás Ági néniSzabadiné Bíró Mónika néni segítségével tölthették el a délutánt.

Nagyon gyorsan eltelt ez a két óra. Minden gyermek és felnőtt kellemesen elfáradtan, és mosollyal az arcán távozott a pályáról.

Szöveg: Bánné Gulyás Henrietta

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS