Október 4-e szentje, Assisi Szent Ferenc. 

-Hirdetés-

Ferencben mély tisztelet és csodálat élt a teremtett világ, s benne különösen is az állatok iránt. Egyik költeményében így vall erről: „… Áldott légy, Uram, minden teremtményeddel! …”

E jeles szentünkhöz kapcsolódva rendeztünk iskolánkban október 5-én állatos napot, vagy ahogyan mi nevezzük „Állatbörzét”. 

Már a délelőtt folyamán el kezdtünk barátkozni az állatokkal, mégpedig a ragadozó madarakkal, sólyommal, sassal, bagollyal, keselyűvel.

A szomszédos településről érkeztek hozzánk solymászok, akik egy rövid betekintést nyújtottak e különleges világba. Meséltek a madarak szokásaikról, vadászatukról. Mindeközben különböző érdekességeket tártak elénk e csodálatos állatokkal.

Nagyon nagy élmény volt közelebbről is megismerni e ragadozó madarakat! Voltak, akik a fejükön viselték a baglyot, mások pedig megsimogatták őket.

Remekül érezte magát kicsi és nagy a sólyom bemutatón!

Délután pedig azzal folytatódott az állatos napunk, hogy iskolásaink elhozták kedvenceiket. Cicákat, kutyusokat, rákot, afrikai malacot, nyuszit, sünit, sáskát és még sok-sok kis kedvencet. Igazán nagy öröm volt látni a büszke gazdikat, aki bizonyára komoly felelősséget éreznek állatkájuk iránt, nem csak ezen a délutánon, hanem az év többi napján is! 

Kívánjuk, hogy legyen kitartás, türelem a kis házi kedvenckékhez! Mi pedig, akik csak gyönyörködtünk állatkáitokban, hálásak vagyunk, hogy idén is színesítették iskolánk állatos napját!

Köszönjük!

Szöveg: Gulyás Ágnes

MEGOSZTÁS