,, Ma értetek szól a harang, a lélek harangja.., ma Rátok emlékezünk, s fájón ünnepelünk”

-Hirdetés-

Október 20-án délelőtt az általános iskolások ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1956-os eseményekről, majd minden osztály elhelyezte a parkban a kopjafánál az erre az alkalomra készített zászlóikat, rajzaikat.

Október 23-án 9 órára esős, borongós időben a tázlári ünnepelni vágyók a Wittner Mária Művelődési Házunk nagytermében gyülekeztek.

A 8. osztályosok már hetek óta lázasan készültek erre a nagy napra. Megható, zenés, irodalmi műsorukat színesítette az iskolai énekkar előadása. Versekkel, tánccal, Koncz Zsuzsa, Republic és Ákos dalain keresztül a ,,Szabadság, szerelem e kettő kell nekem” érzés fogalmazódott meg bennünk, majd Márta Márió szavalata október 23-ról a forradalmi hangulatot hozta el közénk.

Beke László ünnepi gondolatai a magára hagyott forradalomról, Bán Róbert polgármester úr köszöntő szavai pedig az 56’-os eseményeket összefoglaló, a generációk között megjelenő közösségi akarat gondolatát hangsúlyozó tisztelgés volt az emlékünnepen.

A koszorúzás pillanataiban még az esőcseppek is megállatak félúton, helyette a szemekben tükröződtek a megemlékezés megható gondolatai, ,,hisz Örökké él a hősök népe, Örökké él majd nemzeted”!

Petriné Bugán Barbara,
a 8. osztály osztályfőnöke

fotó: MJ

MEGOSZTÁS