A hősi parcella rendezése céljából a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesület önkéntes tevékenységet szervezett a kiskunhalasi római katolikus temető első világháborús hősi parcellájához. Céljuk az volt, hogy az önkéntesség népszerűsítése, toborzása révén a Halottak Napjához közeledve elhanyagolt sírokat tegyenek rendbe.

-Hirdetés-

Október 25-én délután szép számú(40 fő) önkéntes gyűlt össze a parcellához. Kiemelt fontos a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesületének, hogy a környezet tisztán és rendezetten tartása közös célja legyen az itt élőknek.

Ezért is volt nagy öröm, hogy magánszemélyek és hozzátartozók mellett a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium, a KRK Szilády Áron Gimnázium, a Bernáth Lajos Kollégium, a Pásztortűz Egyesület és a Fészekrakó Egyesület is csatlakozott partnerként a felhíváshoz. Családok, fiatalok és idősek együtt tették rendbe a sírok környékét. Ezután virágokat és mécseseket helyeztek a sírhalmokhoz. A program a “Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” EFOP-1.3.5-16-2016-00224 pályázat keretében valósult meg.

MEGOSZTÁS