„A legfőbb művészet, tudod mi? Derűs szívvel megöregedni!”
                                                                                    Túrmezei Erzsébet

-Hirdetés-

A meghívottak közül közel 200 ember töltötte együtt az elmúlt vasárnapi délidőt a tázlári Művelődési Ház nagytermében. 

Az érkező ünnepelteket Bán Róbert Tázlár község polgármestere, valamint Takó Gábor alpolgármester fogadta a bejáratnál a régmúlt hangulatát idéző képek és berendezési tárgyak mellett. 

Ezt követően a meghívottakat a szépen megterített asztalokkal és a falon Balanyiné Erzsike néni kézimunkáival várták. 

Az ünnepi műsort Mártáné Czékus Györgyi vezette Pintyőke néptánccsoport kezdte, majd Szabadiné Bíró Mónika pedagógus vezette Iskolai színkör: Kukorica fosztás című előadásában gyönyörködhetett a nagyérdemű. Mindkét gyermek előadás őszinte mosolyt varázsolt az arcokra, a szíveket melegséggel töltötte el!

A következőkben Bánné Égető Zsuzsanna képviselőasszony Böjte Csabától idézet gondolatokat, melyben hallhattunk a szép időskor megéléséről, a gyermeki közelség fontosságáról és a szeretet törvényéről. 

Bán Róbert a köszöntőjében a Szépkorúak fontos szerepvállalását hangsúlyozta a település életében, köszönetet mondva mindazért, ami mögöttük van és reményét fejezte ki a további közös munkálkodás megvalósításáért a település érdekében. 

Ezután a 85. életévüket betöltöttek köszöntése következett. 

Közülük, akik jelen voltak: Tímár Imréné, Horváth Sándorné, Csontos Elekné, Jusztin János és Szabó István egy szál rózsát is kaptak. 

A településen 90 évet betöltöttek száma 8 fő, amely személyek közül Pozsár János, Balogh Vince és Csendes Ferencné virággal és ajándékcsomaggal lett köszöntve. 

Azok, akik nem tudtak eljönni, majd otthonukban kapják meg a köszöntő csomagot és virágot.

Ulakcsai Zoltán református lelkipásztor asztali áldásával és a közösen énekelt Himnusszal – melyet minden száj énekelt – kezdetét vette az ebéd. 

Az asztalra az Önkormányzat közmunkaprogramjában megtermelt alapanyagokból készült étek került: csontleves, birka és sertés pörkölt, csalamádéval. 

A főzést a helyi konyha dolgozói és Erdődi György segítőivel, a felszolgálást az önkormányzat dolgozói Mayer Ferenc jegyző úr irányításával végezték.

Ajándékba mindenki szív formájú puszedlit kapott, melynek csomagolását Vass Bódi Renátának és 20 fős segítőinek köszönhették. 

A desszert előtt Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntését hallgathattuk meg. 

Méltatva az időskor fontosságát, a megszerzett tudás, érték átadását a család számára, addig, míg van kitől átvenni és van kinek átadni. A jelenlevőkre Isten áldást kérte. 

Záró műsorszámként Szabó Csaba Érdemes Életmű díjas Operett- Nóta Énekes mindenki számára ismert nótákkal zenei kíséret mellett szórakoztatta a közönséget. 

Dalra fakasztva és táncoltatva az arra kedvet kapókat.

Ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek, aki résztvevője volt ennek a csodálatos napnak, aki felajánlásával, segítségével, munkájával hozzájárult a sikeréhez.

Infó: Bánné Égető Zsuzsanna

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS