Az Országos Kamarai Választási Bizottság 2017. november 6-i ülésén kihirdette a kamarai választások eredményét. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) nyerte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei küldött-választását mind a 19 megyében. A részvételi arány közel 15 százalékos volt.
A szavazók több mint 88 százaléka szavazott a MAGOSZRA.

-Hirdetés-

Mind a 19 megyében a MAGOSZ nyerte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyeiküldött-választását. 47 696-an éltek szavazati jogukkal. A leadott szavazatokból 45 576 volt érvényes, ezek 88,31 százalékát a MAGOSZ és szövetségesei által alkotott lista kapta.
A rivális Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) 5324 szavazatot kapott –olvasható a NAK weboldalán.
A NAK november 3-án tartotta a megyeiküldött-választást, amikoris a választásra jogosult
360 954 kamarai tag a lakóhelye vagy a székhelye alapján kijelölt szavazási körzetközpontban adhatta le voksát a megyei küldöttjelöltek neveit tartalmazó zárt listára. Az érdekképviseleti szervek közül a MAGOSZ mind a 19 megyében, a MOSZ pedig 9 megyében – Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – adott le megyei kamarai küldöttjelölti listákat.

Forrás: https://www.nak.hu/kamarai/kamarai-valasztas-2017/1666-valasztasi-eredmenyek/file

MEGOSZTÁS