2017. november 10-én a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola minden tanulója Pályaorientációs téma napon vett részt.

-Hirdetés-

Az 5. osztályosok az iskolában csoportos vetélkedőn ismerekedtek meg a foglalkozásokkal.

A 6-7-8. osztályosok Kiskőrösre utaztak, ahol először üzemlátogatás keretében körbevezették az Eckerle Industirie Kftnél és a Garden Juice Kftnél. Ezt követően pályaválasztási kiállításon vettek részt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma szervezésében. A különböző szakmákról tudhattak meg többet.

A délelőtt folyamán az 1-5. osztályosok a császártöltési helyi vállalkozókat és intézményeket látogatták meg. Betekintést nyertek a Polgármesteri Hivatal, Dobosi asztalos üzem, Posta, könyvelőiroda, AE-Plast Kft és Kiskunsági Víziközmű Kft. mindennapjába.

A 4. osztályban szülők meséltek saját munkájukról, állattenyésztésről, vadászatról illetve kórházi dolgozótól tudhattak meg többet a munkájuk szép oldaláról. Sztetoszkóppal a gyerekek meghallgathatták saját szívhangjukat. Érdeklődéssel figyelték a felnőtteket és kérdéseket is tettek fel.

A.S.E.

MEGOSZTÁS