Európai Mézes Reggeli Császártöltésen

November 17-én ismét nagysikerű programon vehettek részt a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói.

-Hirdetés-

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium idén is megrendezi az Európai Mézes Reggeli programot.

Magyarország első alkalommal 2014. november 21-én csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, ekkor az Ország teljes területén összesen 67 iskola csatlakozott a kezdeményezéshez. 2016-ban már 500 helyszínen, közel 100.000 gyerek részvételével tartottak Mézes Reggelit, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat.

A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése, figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, mivel a rossz étkezési szokások gyakran már gyerekkorban kialakulnak.

Heibl Jánosné Jutka néni szervezésében az iskolánk már harmadik alkalommal csatlakozott az országos kezdeményezéshez. Tanulóink különböző fajta mézet kóstolhattak meg Heibl Jánosné, a Jankovich család, Vörös Tamás, Lovasi Gábor, Rausch Zsolt,Lei József,a Kenyeres család, Haszilló István,Petróczi Ferenc, Antóni László,Kukucska Róbert és Hopka István jóvoltából. A mézet több féle módon ízlelhették meg a gyerekek: almát és diót márthattak mézbe, vajas-mézes kenyeret és mézes teát fogyaszthattak. A Heibl és Jankovich család mézes kalács macival ajándékozta meg az iskola összes tanulóját. Az almát a Zöldség bolt ajánlotta fel.

Köszönetünket fejezzük ki  támogatóinknak az iskola tanulóinak és pedagógusainak .

Sebestyénné Márin Anna

MEGOSZTÁS