66 éves korában, kedden elhunyt Stadler József vállalkozó – erősítette meg szülőfaluja, Akasztó polgármestere, Suhajda Antal is.

-Hirdetés-

A megyei hírportál azt írta, hogy az egykori vállalkozó november 8-án, egy solti kocsmában dedikálta ötrészes könyvét, amikor leszédült a székről. A jelenlévők – ellenkezése ellenére – mentőt hívtak hozzá, de kórházba szállítása közben kómába esett, azóta kezelték a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház intenzív osztályán. Stadler József korábban több agyvérzésen is átesett. Stadler József 1951-ben született Akasztón. Juhászból lett kereskedő: toll- és bőrfelvásárlással is foglalkozott, majd újabb és újabb vállalkozásokba kezdett, melyek sikeresnek is bizonyultak. 1988-ban hozta létre első saját, bel- és külkereskedelemmel foglalkozó Kft.-jét, megvette például a Munkásőrség vegyvédelmi felszereléseit is. 1993-ban már saját kamionflottája volt, mellyel jelentős forgalmat bonyolított le a posztszovjet országokkal.
Stadler Józsefé volt az első Bács-Kiskun megyei NBI-es focicsapat, a Stadler FC. Mérkőzéseiknek a vállalkozó által építtetett, sokáig az ország legmodernebb stadionjaként számon tartott akasztói Stadler-stadion adott otthont. Kétségkívül ez volt a legnagyobb beruházása.
Sikersorozata a kilencvenes években ért véget. A vállalkozó ellen először 1997-ben emeltek vádat, majd több év börtön után ideiglenes szabadlábra került, majd újabb büntetőperek kezdődtek. Az egykori vállalkozó végül 2016 februárjában feltételes kedvezménnyel szabadult a Szegedi Fegyház és Börtönből.

Az évek alatt egészségi állapota folyamatosan romlott. Ártatlanságát végig hangoztatta.
2016-os szabadulása után hasnyálmirigy-daganatot diagnosztizáltak nála, ennek ellenére aktív maradt, új vállalkozásokat tervezett, többek között a stadion visszavásárlását is.

Néhány napja olvashattuk, hogy az akasztói vállalkozóhoz mentőt kellett hívni, mert elájult könyvbemutatóján. Később a mentőautóban kómába is esett. Több mint egy hétig feküdt a dunaújvárosi kórház intenzív osztályán, majd november 8-án agyvérzésben meghalt.

A Bács-Kiskun megyei község vezetője elmondta, hogy Stadler Józsefet november 25-én, szombaton fél 12-kor helyezik örök nyugalomra az akasztói temetőben.

MEGOSZTÁS