A Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola 2017. november 25-én Adventváró napot tartott, melyet az iskola Szülői Munkaközössége és a Csengőszó Alapítvány szervezett.

-Hirdetés-

A napsütéses szombat délelőtt a pedagógusok, szülők, nagyszülők együtt készülődtek az ördöglángos, kürtős kalács tésztájának gyúrásához. A Teleház előtti téren látványkonyhát rendeztek be és a látogatók előtt készültek a finomságok. A már ismert karácsonyi sütemények mellett a spanyol eredetű churrost csokiöntettel is megkóstolhatták az édesszájúak. Az édesség mellé forralt bort, teát, forró csokit és üdítőket kínáltak.A téren felállított kis faházakban az előzetesen felajánlott karácsonyi sütiket, mézeskalácsokat jótékonysági céllal vásároltak a résztvevők.

Az alsó és felső tagozatos diákok és szüleik, nagyszüleik közösen alkották meg az idei karácsonyi díszüket. Az iskola tantermeiben, könyvtárban, Teleházban változatos kézműves foglalkozásokon vehettek részt:

  • karácsonyi képeslap
  • ajtódísz
  • hóemberes poháralátét
  • mézeskalács díszítése
  • karácsonyi mécses

A közösségek házában mesefilmeket nézhettek a gyerekek.

A teleház tornacsarnokában sportvetélkedőn bizonyíthatták ügyességüket az iskolások és szüleik. Az osztályok között foci és kézilabda meccsek zajlottak.
A programok sötétedésig tartottak, a résztvevők élményekkel gazdagon  térhettek haza. A karácsonyi dalok és a rendezvény hangulata megidézte a hópihéket és az adventi várakozást.

A.S.E.

MEGOSZTÁS