A Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület másodszor szervezett Egészségnapot 2017. november 25-én, Fülöpszálláson. A programot megelőzően „Barátom az orvos” címmel gyermekrajz versenyt hirdettek, és a beérkezett műveket a rendezvény színhelyén állították ki.

-Hirdetés-

Az Egészségnap pingpong mérkőzésekkel kezdődött a Faluházban, majd a Közösségi Házban folytatódott. A Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, Szlávik-Kupán Emese dietetikus tartott előadást az egészséges táplálkozásról, ezután az érdeklődők számára adott személyre szóló táplálkozási és életmód tanácsokat, majd Tagai Tímea gyógytornász vezetette gerinctornán vettek részt a jelenlévők.Élénk érdeklődés övezte a vércukor, a vérnyomás, a koleszterin, a prosztata és a hallásvizsgálati szűréseket. A várakozás közben Egészségügyi Totó kitöltésével ellenőrizhették ismereteiket.

Délután a rajztanárokból álló zsűri értékelte a rajzversenyre beérkezett 55 művet, amelyek a későbbiekben az orvosi rendelők falát fogják díszíteni.A fülöpszállási háziorvosok közül dr. Jánosik György a kávé és a csokoládé élettani hatásairól tartott előadást, és adott tájékoztatást a hamarosan bevezetésre kerülő e-receptről, dr. Diós Edit pedig a mozgásszervi betegségeinkről és azok kezeléséről tartott ismertetőt.

Farkas Erzsébet, Ételünk az életünk – címmel adta át gyakorlati tapasztatait, hogy hogyan tartósítsunk, – nemcsak télire – befőző automatával.

A továbbiakban, a Lelki egészségünk: Tartozzunk valahová! – programrészben, 13 helyi szervezet képviselője tartott ismertetőt munkájukról, arról, hogy életünkben milyen fontos szerepet töltenek, tölthetnek be a közösségek, miért lényeges, hogy tartozzunk valahová, hogy részei legyünk egy hasonló értékrendszer, érdeklődési kör, világnézet alapján létrejött csoportnak.

A rendezvény végén Körmendi Lajos magyar alapanyagokból összeállított finomságait kóstolhatták meg a részvevők.

A Fülöpszállási Egészségnap résztvevői, a hasznos ismereteik bővítése mellett, a kellemes hangulatban eltöltött együttléttel, élő példáját adták a tartalmas közösségi életnek.

-fg-

MEGOSZTÁS