Egy  rendkívül népszerű televíziós produkció közönségtalálkozóját tartották a Városi Könyvtár és Művelődési Házban Kecelen 2017. november 26-án. 

-Hirdetés-

 A „Hazajáró” hétről-hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. A Kárpátok fenséges gerinceit és legszebb tájait járva megannyi kaland, találkozás és magyar emlék kíséri a „Hazajáró” soha véget nem érő vándorútját…  Kenyeres Oszkár a Hazajáró szerkesztő – műsorvezetője mesélt a kezdetekről, utazásaikról, kalandjaikról és még a kisebb bakikba is beavatta a nézőközönséget. 

„A Hazajáró 2011. ősze óta van adásban a Duna Televízión ez a Turisztikai Honismereti Magazin. A műsor három alappilléren nyugszik: a Kárpát medence természeti szépségeinek bemutatása, a hegyek lábainál a magyar történelem és kulturális emlékhelyek lajstromba vétele és talán a legfontosabb pillér, a határon túl élő magyarság mindennapjaiba való betekintés.”- mesélte Kenyeres Oszkár. 

A műsort külsős cégként gyártják a Duna Televízió részére. Számos korábbi közös munka előzte meg a Hazajárót és az is, hogy a készítők már gyermekkoruk óta rendszeres túráztak. A közös kiindulópont a Börzsöny hegység volt.

Az első évadban a legszebbnek tartott 12 tájat maguk választották ki az alkotók, később pedig már megkereséseket kaptak mit és hol lenne érdemes bebarangolni és bemutatni.
Az adásokban arra is törekednek, hogy az egykori Nagy – Magyarország, ma már határon túli területei is bemutatásra kerüljenek. 

Komoly díjakat is kapott már a produkció, ami a készítőknek nagy megtiszteltetés volt.
Első díjuk a Magyar Örökség díj volt 2012 szeptemberében, ekkor még csak egy éve volt műsoron a Hazajáró. Ezután megkapták a Bocskai – díjat Nagyváradon 2013 nyarán, majd a Magyar Művészetért Díjat, 2016-ban Zajzoni Rab István díjat nyertek, jelenleg pedig a Primissima díjra jelöltek.

Kenyeres Oszkár, Jakab Sándor, Pintér János a műsor oszlopos tagjai. A keceli közönségtalálkozó során is képek és videók segítségével mutatták be a műsor készítésének folyamatát, azokat a stábtagokat, akik a háttérben dolgoznak és nem lehettek jelen. Megismerhették a résztvevők a Hazajáró történetét, a legérdekesebb forgatások kulissza titkait, baki parádét, nehézségeket és mindent, ami csak érdekelheti a nézőt.

Fotók: Sz.A. 

MEGOSZTÁS