Igazi közösségi élményben lehetett részük a kecelieknek 2017. november 25-26-án, hisz városi disznótort rendeztek Kecelen immáron negyedik alkalommal. A város lakói már egészen kora reggeltől a piactéren felállított sátorban régi falusi tradíciók szerint együtt vághatták le, dolgozhatták fel és fogyaszthatták el az állatokat. 
Mivel egy igazi disznótor nem kezdődhet el anélkül, hogy előtte ne innának áldomást a munkában résztvevők, így pálinkával koccintottak, hogy az bátorságot és erőt töltsön beléjük. A tisztára mosott sertés bontása, szakértelmet és pontos precíz munkát igényelt, hogy a konyhában dolgozók is finomabbnál finomabb ételeket készíthessenek.  A nap folyamán különféle társasjátékokkal és szabadtéri sportokkal: asztali tenisszel, szkanderrel várták az érdeklődőket. Napközben a keceli Szélkakas citerazenekar gondoskodott a jó hangulatról.
A jól megérdemelt munka gyümölcse a disznótoros vacsora volt, ahol hagyományos disznótoros ételeket kóstolhattak végig a vendégek, majd hajnalig tartó diszkóval folytatódott a mulatság.

-Hirdetés-

Fotók:Sz.A. 

MEGOSZTÁS