Az állatvilág legszorgalmasabb munkásai, a méhek ugyanis egy kilogramm méz elkészítéséhez 50-60 ezerszer repülnek ki a kaptárjaikból, hogy teli szívják gyomrukat édes virágnektárral. Teszik ezt elsősorban nem az ember kedvéért, hanem saját, jól szervezett társadalmuk fenntartásáért.November 24-én „Mézes reggeli”-vel várták a kaskantyúi kisiskolásokat is. Kukucska Károly helybeli kistermelő legfinomabb mézeit hozta el a gyerekeknek. A kenyérre ízletes akác és vegyes virágméz került.  A tanulók eldönthették, hogy nekik melyik ízlik a legjobban.

-Hirdetés-

Míg ettek, Karcsi bácsi régi iskolai emlékeit elevenítette fel.  Ezután köré sereglettek a gyerekek, s a méhészkedés rejtelmeit igyekeztek együtt megfejteni. Sok szép szaklap segítségével mutatta be ezt a szorgalmas kis állatot. Rövid történetekkel fűszerezte mondanivalóját a méhcsaládokról, a méhészek munkájáról.
A kicsik sok érdekes kérdést tettek fel, melyekre Ő a gyermekek számára jól érthető nyelven, nagy türelemmel válaszolt.  Ajándékba kapott tőle mindenki egy-egy szaklapot, az iskola pedig a jótékonysági bálhoz illetve a karácsonyi mézeskalács sütéséhez több üveg mézet is, melyet ezúton is szeretnének megköszönni.  Az egészségügyi napok keretén belül egy vetítéssel egybekötött előadásra is meghívták Karcsi bácsit az iskola pedagógusai. 

MEGOSZTÁS