2017. december 3-án, vasárnap délelőtt gyönyörű hóesésben  gyújtotta meg az első adventi gyertyát Papp Szabolcs Zsolt református lelkész, aki megosztotta gondolatait a karácsonyi várakozásról. Az ünnepségen közreműködött a Református Egyház Énekkara.

-Hirdetés-

A keresztény kultúrkörben az adventi időszak jelenti a karácsonyi ünnepek kezdetét, a várakozás december 25-től visszaszámolt negyedik vasárnapon kezdődik.

A császártöltési templomban Főtisztelendő Nagyidai Zsolt plébános a misén meggyújtotta az első adventi gyertyát. A katolikus egyházban a lila szín jelképezi a bűnbánatot, szent fegyelmet és összeszedettséget. III. Ince pápa elrendelte a lila miseruha viselését az adventi felkészülés időszakára.

A hagyomány szerint az adventi koszorúban is megjelenik a jelképes szín, 3 lila és egy rózsaszín gyertya áll a fenyőágból készített koszorún. A gyertyák, mint a hit, remény, öröm és szeretet szimbólumaként karácsony eljöveteléig minden vasárnappal lépésenként öltöztetik szívünket ünnepi és szeretetteljes hangulatba.

A.S.E.

MEGOSZTÁS