2017. december 3-án igazi decemberi napra ébredt a község, nagy pelyhekben hullott a hó, gyermekek-felnőttek arcán látszódott: erre vártak, a legjobbkor jött, így lett a legszebb az Adventi korzó!

-Hirdetés-

Kora délután már lázas készülődés, nagy sürgés forgás volt a község parkjában. Karácsonyi ének hangzása mellett rendeződött a jótékonysági vásár területe, az egyik oldalon házi süteményeket és kézzel készített ajándéktárgyakat lehetet vásárolni. A másik oldalra fordulva, helyben sütött igen finom lángos és legalább annyira ízletes sültkolbász készült, mely mellé mindenki választhatott kedvére a nagy üstökben készülő teából vagy a forralt borból, melynek illatát és ízét mindenki hazavitte otthonába.

14 órakor Ulakcsai Zoltán református lelkipásztor igehirdetését hallhattuk. Azt követően az általános iskola első és ötödik osztályos tanulóinak műsorát láttuk, melyet a gyermek és felnőtt énekkari közösségek éneke követet hangszeres kíséret mellett. Az énekek után Bán Róbert Tázlár község polgármestere, és Ulakcsai Zoltán református lelkipásztor közösen meggyújtották a park közepére épített óriási adventi koszorún az első gyertyát.

A már hetekkel ezelőtt meghirdetett betlehemkészítő verseny remekműveinek bemutatását is láthattuk, valamint az eredményhirdetés részesei is lehettünk.

A települési fenyőfa feldíszítése már hagyományosnak mondható, hisz évről évre egyre többen hoznak otthonról gömböket és mindenki felhelyezheti azt a fára. Lassan már a nagy fa is kicsi lesz a sok gömbnek.

A települési betleheme az idén ismét bővült. A betlehemi család mellé már angyalt, pásztort és állatkákat is állítottak. A szarvas szán idén is nagyon kapós volt. A Mikulás érkezésével teljesen elvarázsolta a gyerekeket és még a közös csettegőzés is megoldható volt vele.

A megépített szalma labirintus legyőzése is élvezetett jelentett a gyermekeknek. Közben szálltak a hógolyók, a már meglévő fa hóemberek mellé épültek az igazi hóemberek, hallatszott a gyermek és felnőtt kacagás egyaránt.

Az üzenő fán olvasható gondolatok szintén melegséggel töltötték el az emberek lelkét. Jó volt látni a rohanó mindennapokban pillanatra megálló embereket. Látni milyen önfeledten tudnak beszélgetni egymással. Áldozni időt önmagukra, családjukra és másokra. Adományt gyűjteni jó cél érdekében, segíteni csak úgy önzetlenül.

A szervezők mindenkinek mindent köszönnek, leginkább most mikor advent van és átjárja az embereket a szeretet.

„Szeretni szóban és tettekben, hinni, remélni szüntelen, vallani velünk az Istent!”

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS