Kudlik Júlia egykori műsorvezető, szerkesztő és Szvorák Katalin Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes közös műsorukkal érkeztek Kiskunhalasra, a Csipkeházba a Pásztortűz Egyesület szervezésében. Várakozás – dalok és gondolatok CD-jük bemutatójával nyűgözték le a halasi közönséget is.

-Hirdetés-

Az egyesület nevében Végső István köszöntötte a teltházas rendezvényt, és kívánt áldott, békés ünnepeket. Emlékeztetett arra, hogy 2018-ban 10 éves lesz a civil szervezet, amely eddig közel 350 ingyenes programot szervezett Kiskunhalason, és igyekezett a helyi kulturális, civil életet magasabb szintre emelni.

Az adventi várakozás nem tétlenséget jelent! Alkalom arra, hogy önmagunkba nézzünk és akarjuk megtanulni: hogy elsősorban önmagunkon kell uralkodnunk és önmagunk felett kell győznünk, mert csak ezután tudjuk egymást elfogadni és szolgálni, azaz szeretni. Az adventi várakozás során, ha képes elcsendesedni a világ: van remény – s ameddig legalább ilyenkor képes magába száll ni az ember: van esély! Advent kapcsán a várni tudásról, a türelemről, a meg állásról, az el csendesedésről, a lelki – fizikai megújulást adó pihenésről, az egyedüllétről, összeszedettségről, gazdagságról, a csend hatalmáról és gyógyító erejéről is szó esik.” – fogalmazott Kudlik Júlia.

A Szvorák Katalin előadásában felcsendülő népdalok segítettek megérteni, feldolgozni és elfogadni a „várakozás” során felmerülő gondolatokat. Igazán ünnepi hangulat alakult ki a Halasi Csipkeház falai között.

Az esemény közös képek készítésével, dedikálással és beszélgetéssel zárult.

MEGOSZTÁS