Szerencsések a kaskantyúi gyerekek, mert a héten háromszor is találkozhattak a Mikulással.

-Hirdetés-

December 5-én Falutélapó járta be Kaskantyú utcáit angyalkájával és két krampuszával.
A gyerekek otthonaikban nagy szeretettel várták és fogadták őket.  Minden 14 év alatti gyermekhez bekopogtak, és megajándékozták őket egy-egy csomaggal, illetve üdítővel. Ez az évtizedes hagyomány Hermanné Németh Andrea képviselő asszony kezdeményezésére indult, s azóta is megvalósítható a nagylelkű adományozók jóvoltából.December 6-án először az óvodába, majd az iskolába látogatott el a gyerekekhez ismét.
A kicsik versekkel, dalokkal, tánccal köszöntötték a messziről jött vendéget, aki ajándékul nemcsak csomagokat, hanem titkait is átadta nekik. Egy szép dalt is megtanított velük. Ezen a napon az idősek is rácsodálkozhattak, hiszen a nyugdíjasklub rendezvényén váratlanul megjelent, felelevenítette Szent Miklós legendáját, hogy visszahozza gyermekkoruk emlékeit.December 8-án a rendezvényterületre lovas kocsival érkezett. Jó ismerősként köszöntötték a gyerekek és bátran kérdeztek tőle: Télapó, hol a hó? Puha, fehér takaró? Elvesztetted a naptárad és nem tudtad, és nem láttad, a gyerekek várva várnak. És a szánkók, a padon futnának a friss havon. Hozd hamar a hópelyheket, a gyerekek örüljenek: a sok fénylő fehér hónak, hóembernek, hógolyónak.” Köszöntő műsoruk után édességgel ajándékozta meg a tanulókat. Boldog volt, hogy a második adventi alkalmon a falubeliek ilyen szép számmal megjelentek. Majd mikor eljött a búcsú ideje, a falu aprajához és nagyjához szólt üzenete:
„Ma mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak beszélni.
Mielőtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondolj azokra, akiknek nincs mit enni.
Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondolj azokra, akik Istenhez fohászkodnak, hogy legyen társuk.
Mielőtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el a másvilágra.
Mielőtt siránkoznál amiatt, hogy túl nagy távolságra kell vezetned, gondolj azokra, akik ugyanezt a távolságot gyalog kell, hogy megtegyék.
És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra, gondolj azokra a munkanélküliekre, akik szívesen végeznék a Te munkádat.
És amikor gyötrő gondolatok rosszkedvűvé tesznek, mosolyogj egyet és gondolj arra, hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz.”
Az ajándékozás nem ért véget, hiszen a Kiskőrösi Nemzetőrök ajándékcsomagokkal lepték meg az iskola tanulóit, egy-egy kis dísszel köszöntötték az intézmény dolgozóit. Kiemelkedő munkájáért díszoklevelet és kitüntetést adtak át Agárdi-Nagy Györgyné iskolavezetőnek. Nagy Veronika evangélikus lelkésznő ünnepi gondolatai és az énekkar szolgálata tette még színesebbé ezt az alkalmat. Az ünneplők az esős hideg időben forralt bort, teát kortyolgatva, kemencés finomságokat ízlelgetve, családias hangulatban tölthették az estét.

Kutyifa Ilona

MEGOSZTÁS