2017. december 16-án 16 órakor, Fülöpszálláson, a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület (TEFE) szervezésében zajló adventi ökumenikus gyertyagyújtás, harmadik gyertyája lángra lobbantását, a Három Határ Együttműködés képviselői végezték el.

-Hirdetés-

A szökőkútnál kialakított adventi koszorúnál Morvai József (TEFE) köszöntötte a helybéli és a szomszédos településekről megjelenteket. Magyar Csanád református lelkipásztor, advent harmadik vasárnapjához kapcsolódóan, az öröm megélésére bíztatta a hallgatóságot: „Segítsünk másokon, akkor lesz örömünk!”

Varga István a Tegyünk Izsákért Egyesület képviseletében emlékeztetet, hogy a három szomszédos település civil szervezeteinek összefogása példaértékű és örömteli. Együttműködésük eredményeként, a természetvédelem területén, a turisztikai útvonalak és programok kialakításában sikeres projektek valósultak meg. A Kiskunsági Nemzeti Parkkal történő szoros együttműködés nemcsak a természeti értékek védelme, de a települések fejlesztése érdekében is kiemelt jelentőségű. A további sikeres együttműködés reményében kívánt mindenkinek Boldog Karácsonyt és Sikeres Újévet!

Barna Csilla a Községi Sportegyesület Soltszentimre képviseletében, a szeretet ünnepe lelkeket felszabadító erejéről szóló, Fekete István: Roratea című novellájának felolvasásával emelte a harmadik gyertya meggyújtásának meghittségét.

A rendezvény a továbbiakban, a hidegre forduló időjárás ellensúlyozására, forró tea és forralt bor fogyasztása mellett, baráti beszélgetéssel folytatódott, melyen a helybéli lakosok mellet a KNP Kolon-tavi Őrkerület és a Futóhomok Természetvédelmi Egyesület képviselői vettek részt.

-fg-

MEGOSZTÁS