2017. december 17-én meghitt karácsonyi műsorral várták a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói a falu lakosságát.

-Hirdetés-

Az igazgatónő – Sebestyénné Márin Anna – köszöntője után felzengett a Csendes éj a felnőttekkel kiegészült gyermekkórus közreműködésében. Ezután a közel 50 tagú Kicsinyek Kórusa 4 dallal szépítette meg az ünnepvárás napjait. Az énekkar vezetője Takács Lajosné, aki nagyon lelkesen fogta össze az énekelni vágyó alsós tanulókat. Lovasi Gábor és Tóth Árpád gitáron, Franczia László trombitán, és Gruber Tamás harsonán kísérte a dallamokat.

A 6. osztály tanulói Eleanor H. Porter: Az élet játéka című művét vitték színpadra.
A forgatókönyvet írta és a darabot betanította osztályfőnökük, Dóráné Heibl Anikó.
E tanulságos jelenetben a főhős, Pollyanna, szinte játszva tanítja meg a körülötte élőket az örömjátékra: Mindenben találjunk valamit, aminek örülhetünk! Reméljük, hogy a nézők soraiból is egyre többen játsszák majd e játékot. A szereplők megható műsoruk végén hatalmas vastapsot kaptak. A színpompás díszleteket Tusori Henrietta készítette.
A hangosításban Füleki Antal volt segítségükre.
Az est zárásaként a 8. osztályos tanulók csodálatos keringőjükkel kápráztatták el a közönséget, amit Orbán Ferencné tanított be nekik. Végül felcsendült Ady Endre: Karácsony című költeménye, ami szintén könnyeket csalt sok-sok ember szemébe.

Polgármesterasszony – Takácsné Stalter Judit – megköszönte a műsor végén a diákoknak, felkészítőiknek és minden közreműködőnek a színvonalas műsort, a technikai dolgozóknak, az Önkormányzat és a Teleház dolgozóinak az előkészületeket.

A.S.E. 

MEGOSZTÁS