December 20-a a tázlári iskolások életében nem a megszokott rend szerint történt, ugyanis ezen a napon volt az adventi lelki napjuk.

-Hirdetés-

Nagy izgalommal készültek kicsik és nagyok erre a különleges napra! Már sokféle élményben volt részük korábban és talán éppen ezért volt bennük nagy a várakozás!

A reggeli szentmisében azt az üzenetet tolmácsolta Péter atya, hogy az ünnep igazi lényege nem az ajándékok szépségében, vagy az étkek finomságában rejlik – persze szükségesek ezek is -, hanem sokkal inkább a gyermek Jézus születésében.

A misét követően két forgatókönyv szerint folytatódott a lelki nap. Az alsósok tanítóikkal és segítő felnőttekkel a művelődési házban kézműveskedtek. Csodaszép betlehemet, asztali mécsest, karácsonyfadíszeket készítettek. Valamint az ilyenkor elmaradhatatlan mézeskalácsot. Miután elkészültek a remekművek egy fantasztikus koncerten vettek részt Csiszér László vezetésével. Aki a korábbiakhoz hasonlóan zenéjével, tanúságtételeivel próbálta a szeretetet és a megbocsátást, az ünnepnek, mint két fontos összetevőjét elénk hozni és a szívünkre helyezni.

A felsősök interaktív foglalkozáson vettek részt. Parázs Pasztorális Központ és a SZÉK Egyesület közös szervezésben érkeztek az előadók. Egy jó hangulatú, értékes együttlét megteremtői voltak ők.

A szervezők köszönik a vendégeknek, segítőknek és az iskolának, hogy egy ilyen gazdag, tartalmas adventi lelki napon vehettek részt! Gulyás Ágnes szavait idézve: „Legyen még sok hasonló alkalom iskolánkban!”

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS