2017. december 22-én a karácsony ünnepére, a kisded születésére hangolódtunk, hisz ez az időszak a reményteli várakozás, a lelki készülődés ideje. A negyedik alkalommal is, mint egy nagy család, úgy ünnepeltünk együtt, a gyerekekkel, nyugdíjasokkal, plébánossal, a község vezetőivel, pedagógusaival Kaskantyún.
Agárdi-Nagy Györgyné az iskola vezetője, Aranyosi Ervin karácsonyi gondolataival köszöntötte az ünneplő közönséget.

-Hirdetés-

Negyedik is lángra lobban,
kiviláglik tiszta fénye.
Ott ragyog a csillagokban,
s éled az ember REMÉNYe.

A szívünkben BÉKE lángja,
HITünk ajtót nyit a jóra.
Aki ránk néz, máris látja:
– Elérkezett hát az óra.

S bizony, hol a SZERETET él,
ott gonosznak helye nincsen.
Hol a jóság jövőt remél,
ott megjelenik az Isten.

Eljön a mennynek országa,
tudom, itt lesz, lent a Földön.
Nyíljon ki szívünk virága,
aki remél, készülődjön!

Kaskantyú lakosai évről évre szívesen látogatnak el ezekre az adventi estékre, hisz a tartalmat mindig az óvodás és iskolás korú gyermekek, valamint a felnőtt kórus műsora teszik igazán színessé.Most az alsós tanulók karácsonyi tánccal és betlehemes játékkal örvendeztették meg az ünneplőket.Az ünnepi műsor zárásaként a gyermekek és az intézmény dolgozói közösen énekelték az Adventi hírnök  kezdetű dalt, majd az intézmény vezetőjével közösen gyújtották meg az adventi koszorú gyertyáit. A megterített asztalhoz Újházi Zsolt polgármester úr invitálta a jelenlévőket.

A rendezvényterületen a konyha dolgozói forralt borral, forró teával, kaláccsal és egyéb finomságokkal várták a térre látogatókat. Az értékes adventi műsor után, elcsendesedésre hívó szavak hangzottak el, Kiss Ernő atya mondott asztali áldást.

Ez jelenti az igazi ráhangolódást az adventi elcsendesedés időszakában, amikor is megállhatunk egy pillanatra, átadva magunkat a zenének, a kultúrának, és lelki-testi felkészülésnek.

Kutyifa Ilona

MEGOSZTÁS