Igen, citerán minden lejátszható. Vagy legalábbis sok minden. A bócsai Boróka Citerazenekar ennek adta tanúbizonyságát, amikor évvégi záróműsorán a Csendes éj-től kezdve több karácsonyi dalt is előadtak. A helyszín a bócsai Hungarikum és Civil Ház volt, a közönség pedig a citerások hozzátartozóiból és a népzene kedvelőiből állt.

-Hirdetés-

Az tudvalévő, hogy sok ismert karácsonyi dalunk magyar népdal: Kis karácsony, A kis Jézus megszületett, Pásztorok pásztorok, stb. A Csendes éj se furcsa a citerán, noha ez osztrák dallam. De az már mindenki fülét megütötte, amikor egyszer csak keringőbe fordult a zene és az angolszász karácsonyi jókívánság, a „We wish you a merry Christmas” melódiája csendült fel. Aztán újból a magyar népdalkincs vette át a szerepet, így teljesség vált az ízelítő.

Aki pedig együtt akart ünnepelni a borókásokkal, az végig nézhette a 2017-es évet átfogó foto-prezentációt. Vajon amúgy fejben tudnánk tartani, milyen fellépések tették tartalmassá ezt az évet? A nyáreleji idősek napja, az augusztusi torockói kirándulás, a bócsai citeragála, a Falunap, majd a novemberi Bócsator sikerei nem jöttek volna létre, ha nincs a sokszor fárasztó, de mindenképpen jó hangulatú gyakorlás és a próbák.

Kárász István, az együttes vezetője évértékelésében mindenképpen kiemelte a szőlők, a bócsai önkormányzat és különösen Szabó Csaba és családja segítségét. Az est vacsorával és beszélgetéssel ért véget.

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS