A kormány célja, hogy minden eddiginél olcsóbb, gyorsabb, jobb minőségű és könnyebben elérhető legyen az internet Magyarországon, ezért 2018-ban tovább csökken az internet áfája 5%-ra. 2018. január elsejétől a Digitális Jólét Program 2017–2018-as évekre vonatkozó munkaterve szerint – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

-Hirdetés-

A kormány javaslatára Magyarországon még soha nem látott mértékben, két lépésben, 2017. január 1-től 27%-ról 18%-ra, 2018. január 1-től 18%-ról 5%-ra csökkent az internet-előfizetés áfája. Az áfa-csökkentés első lépésének köszönhetően minden internet előfizetés ára 7-9%-kal csökkent. 2018-ban az újabb adócsökkentéssel összességében mostanra 17-18%-kal olcsóbb lett az internetezés ára.

A VIRA Magazin megkeresésére a Telekom és a TARR Kft. is elmondta, hogy internet előfizetéseik árát 2018. január 1-től csökkentették. (A változásban érintett tarifacsomagok és szolgáltatások díjairól bővebb információkért keressék az adott szolgáltatót online vagy személyesen.)

A Digitális Jólét Program célja, hogy 2018-ban meghaladja a 80 százalékot a rendszeres internethasználók aránya hazánkban.

Magyarországon nagy mértékű hálózatfejlesztés zajlik: a szupergyors internetet célzó programmal már 2018 végére minden magyar háztartásban elérhető lesz a legalább másodpercenként 30 megabit (Mbps) sebességű internet.  A wififejlesztés részeként pedig 2018 végére minden magyar településen lesz legalább egy közterületen, közintézményben ingyenes wifi, ez jelenleg közel ezer településen elérhető.

A Digitális Jólét Program arra épül, hogy az elérhető és olcsó internet által mindenki a digitális világ részese lehessen.

MEGOSZTÁS