Mielőtt még bárki kutatna az emlékezetében, hogy vajon melyik cég szlogenjét olvassa, elárulom: a cím saját kútfőből fakad. És hogy miért? A keceli székhelyű, de megyeszerte ismert Astron Kft. 24. alkalommal megrendezett évkezdő gáláját indították egy rendkívül izgalmas filmmel: közeli, gyorsított felvétellel bemutatták egy zsebóra összerakását. Az újságírói ihlet tehát megvolt. És hogy miért kell egy januári évnyitó ünnepségről tudósítani? A mintegy félezer néző és az értékes nyereményeső mindenképpen a környék legnagyobb céges rendezvényei sorába emeli a kedd esti keceli zenés gálaműsort.

-Hirdetés-

Maga a cégtörténet megérdemel majd egy külön írást: 1964-ben indult egy kis órásműhelyből a magánvállalkozás. Mint az est díszvendége, Udvarhelyi Attila soltvadkerti iskolaigazgató bevallotta, éppen vele egyidős a „Városi Órás”, amelyből az Astron Kft kinőtte magát. Viszont éppen ezért követhette élete során végig figyelemmel azt a szorgalmat, amit diákjai előtt is mindig példaként hoz fel.  

Az ünnepség rézfúvós duóval és a család bevonulásával vette kezdetét. A mély vallásos életet élő Városi nagyszülők, gyerekek és unokák hittel és kitartással dolgoznak a vállalkozásban, melyhez több településen is tartozik üzlet. Városi Ferencné Icut, a nagymamát hetvenéves születésnapja alkalmából a megzenésített 130. zsoltárral köszöntötte a családi zenekar.

A cégvezető, Városi Ferenc köszöntőjében kiemelte: szellemi, szakmai és anyagi beruházás nélkül nincs fejlesztés. Ennek egyik legújabb példája a lézersugaras hegesztőgép, mellyel — lévén nem jár hővel — eredményesen javíthatók antik és gyémántköves ékszerek.

Az est második fele az ajándéksorsolás jegyében zajlott. És ezzel meg is adtuk a magyarázatot a nagyszámú közönségre. Ők azok, akik a cég üzleteiben 2017 decemberében adott érték fölött vásároltak. A meghívóval és a sorsjeggyel a zsebükben végig izgulhatták, amíg gazdára leltek a minőségi órák és ékszerek. Köztük a „madárhangú óra”, a vakok és gyengén látók órája és az „idegesítő ébresztőóra nyugtató teával”. A fődíj egy gyönyörű mechanikus állóóra volt. Remélhetőleg évtizedeken át a nappali dísze lesz a nyertesnél!

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS