Az Országgyűlés döntése alapján 2018. január elsejétől megváltoztak a kéményseprés szabályai. 

-Hirdetés-

A jövőben az egylakásos épületek,  jellemzően családi házak – tulajdonosai és használói  nem kapnak a kéményseprőipari szervtől, illetve egyes településeken az önkormányzati közszolgáltatótól a kéményellenőrzés időpontját megajánló értesítést. A jövőben az általuk használt tüzelő-,fűtőberendezés fajtájától függően, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik égéstermék-elvezetőjük (kéményük) szükséges biztonsági felülvizsgálatát évente vagy kétévente továbbra is ingyenesen. Az ellenőrzés iránti igényt időpontfoglalással jelenthetik be interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül „előre fixálhatják” a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra.

Nincs változás a társasházakat és lakószövetkezeti ingatlanokat illetően: továbbra is tervezett sormunka keretében, megajánlott időben valósul meg az épülethez tartozó égéstermék-elvezetők vizsgálata országszerte. A sormunka tervezett időpontjáról két héttel az ellenőrzés előtt írásban, hirdetmény útján értesülnek az ügyfelek.

Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információ elérhető a szervezet lakossági honlapján: http://www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/

Szerk.: Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS