Lezsák Sándor, a Bács-Kiskun megye 4. számú választókerület országgyűlési képviselője, 2018. január 25-én 15 órától fogadóórát tartott Fülöpszálláson a Polgármesteri Hivatalban. A választópolgárok érkezési sorrendben, négyszemközt beszélhették meg kérdéseiket a képviselővel. A fogadóóra befejeztével készségesen osztotta meg gondolatait a VIRA Magazinnal.

-Hirdetés-

Lezsák Sándor 1994 óta képviselő, 1998 óta egyéni képviselő, azóta minden negyedévben összehívja a választókerület polgármestereit megbeszélni az időszerű, aktuális dolgokat és minden évben igyekszik a hozzá tartozó 24 település mindegyikén fogadóórát tartani, ahol a választópolgárok adhatják elő ügyes-bajos dolgaikat. Az időpontot illetően, a sokrétű parlamenti alelnökkénti elfoglaltsága miatt nehéz hosszabb időre előre tervezni. Mostani fülöpszállási fogadóóra is csak néhány nappal korábban vált biztossá.

Ezeket a találkozókat a képviselői munkájának szerves részének tekinti, ami lehetőséget ad a kapcsolattartásra, az emberek valós problémáinak megismerésére. Az emberek általában nem a rendszerbeli hibák, vagy önkormányzatok és a jogsegélyszolgálat tehetetlensége miatt, hanem a képviselőbe helyezett bizalom okán keresik fel. Ezeken a találkozásokon szinte minden téma terítékre kerül. A négyszemközti beszélgetések során igyekszik megérteni az emberek problémáit. A felvetett kérdésekre szakértők segítségével arra törekszik, hogy megoldást találjon és minden lehetségeses úton végigvigye azt. A bizalom fontos feltétele, hogy a hozzáforduló emberek mindenkor kielégítő választ kapjanak a felvetett gondjaikra.

A fogadóórák és a személyes találkozások tapasztalataiból nemegyszer olyan témák is felmerülnek, ami azután jogszabály, vagy költségvetési terv módosítását eredményezték. Fontosnak tartja, hogy a valóság diktálta megalapozott kérdések megbeszélés tárgyai legyenek a bizottsági üléseken, vagy az adott szakterület illetékeseinél. „Problémák mindig lesznek, de mindent lehet egy kicsit jobban csinálni” – foglalta össze mondandóját Lezsák Sándor.

A fogadóórát követően Gubacsi Gyula fülöpszállási polgármesterrel beszélték át a térség és a településfejlesztés aktuális kérdéseit. A korábbi együttműködésük eredményeképp mára már biztossá vált, a költségvetési törvényben szerepel, hogy Fülöpszálláson új óvoda épül.

-fg-

MEGOSZTÁS