Választásszakmai felkészítő fórumot tartott a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda a helyi választási irodák vezetői és helyetteseik részére. A szakmai program délelőtti részén a 03., 05. és 06. számú országgyűlési egyéni választókerületekhez tartozó választási irodák vettek részt, a délutáni előadássorozatra a 01., 02. és 04. számú országgyűlési egyéni választókerületekhez tartozó választási irodák érkeztek.

-Hirdetés-

A találkozóra Kecskeméten, a Megyeházán, február 1-jén csütörtökön került sor. Az előadók az országgyűlési választásokhoz kapcsolódó legfontosabb témákat járták körbe.

A fórumot Dr. Kovács Endre Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda vezetője nyitotta meg.

Péteri Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöki tanácsadója a névjegyzékek vezetésének szabályairól tartott előadást.

Dr. Bankó Ágnes, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének jogi helyettese a választási szervek munkáját elemezte.

Dr. Határ Mária, a 01. és 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda vezetője a választási irodák főbb feladatairól tájékoztatta a megjelenteket.

A választási eljárás jogorvoslati rendszerének sarokpontjaira Dr. Kovács Endre Miklós hívta fel a figyelmet.

A fórumon Tóth Csaba, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének informatikai helyettese részletesen tájékoztatta a jelenlevőket a választás informatikai és technikai vetületeiről.

A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda szervezésében megvalósuló következő választásszakmai felkészítő képzés célzottan a helyi választási irodák pénzügyi munkatársainak fog szólni.

Sajtóközlemény
2018.02.02. 

MEGOSZTÁS