A tázlári iskolások a félévi bizonyítvány kiosztását egy fergeteges farsangi bállal ünnepelték meg. Erről kérdeztük Freiné Szamosvölgyi Nettát.

-Hirdetés-

Az ünnepség nagyon jó hangulatban telt! Bánné Gulyás Henrietta köszöntötte a kedves vendégeket.  Őt követték a tánciskolásaink, akik ünnepélyesen is megnyitották a 2018-as farsangot Tázláron. A koreográfiát összeállította és a táncot betanította Hirsch Éva tanító néni.

Összesen 52 egyéni jelmezt, és 5 csoportos produkciót láthattunk. A jelmezes felvonulást a tanárok tánca zárta.

Az alsó tagozatosok inkább előnyben részesítették az egyéni jelmezeket. Találkozhattunk tündérekkel, focistákkal, katicabogárkákkal, mosógéppel, fűzfán fütyülő rézangyallal, pingvinnel, óriás Milka csokival, gombával és még sorolhatnám.  Iskolánk A 4., 5., 6., 7. és a 8. osztályos tanulói csoportos produkciókkal készültek. A negyedikesek tűztáncot adtak elő, az ötödikesek űrstruccokká változtak, a hatodikosok egy banyabálba vittek el bennünket, a hetedikesek, akik egyben a büféről is gondoskodtak zenei kavalkádot varázsoltak elénk, végül a nyolcadikosok Boxos Barbikká változtak. A felvonulást a pedagógusok tánca zárta. Amíg a zsűri elvonult, addig megtörtént a fődíj sorsolás.

Ezt követően a program két helyszínen zajlott. A felsősök diszkózhattak, az alsósok is egy kis táncmulatságot követően interaktív színdarabban vehettek részt. A Szegedi Látványszínház előadásában egy tanmesét láthattak, mely a barátságról, a kitartásról, az önzetlenségről szól, címe: Farsangi átalakulás

A mesében a tigrist kicsúfolják, mert kicsi, összetalálkozik a szilveszteri szerencsemalaccal, aki pedig büdös, ezért nem akar vele senki barátkozni. A gyerekek megtanítják a malacot arra, hogyan kell mosakodni, elmondják neki, hogy hogyan táplálkozzon egészségesen.
A tigrist is tanítják, neki elmondják, hogy nem verekedéssel kell megoldani, ha kicsúfolják, hanem okosodni kell. A végén a farsangi bálban kötünk ki. Mindezt zene, ének, tánc színesítette. 

Ezután a zsűri kiosztotta a jutalmakat. Az alsósok csokoládét, felsősök pizzát kaptak. Majd folytatódott a felsősök számára a diszkó.

Szeretnénk köszönetünket kifejezni minden kedves támogatónak, akik hozzájárultak a farsang sikeréhez! 

Valamint minden kedves pedagógusnak és szülőnek, akik részt vettek a jelmezek elkészítésében, a színvonalas produkciók megvalósításában! 

Legyen még sok ilyen színes, élményekkel teli farsang az iskolánkban! 

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS