Régi adósságának tett eleget Sükösd Nagyközség Önkormányzata, amikor a tulajdonában lévő Deák Ferenc utcai iskolai tornacsarnokának épületén energetikai fejlesztést valósított meg egy önkormányzatoknak kiírt pályázat segítségével.

-Hirdetés-

Az épület már régóta nem felelt meg az energiatakarékosság feltételeinek. Hőszigeteléssel nem rendelkezett, fűtésrendszere és nyílászárói elavultak, energiahatékonysági mutatói rosszak voltak. Fenntartása ily módon nagy energia-vesztességgel és magas költségekkel járt. A projekt során az alábbi elemek valósulnak meg: külső nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés, födémszigetelés, fűtési rendszer korszerűsítése, kondenzációs kazán telepítése, használati melegvíz rendszer korszerűsítése, LED-es világítási rendszer kiépítése. A beruházás költsége 114 612 760 Ft volt.

A projekt életét a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat végigkövette a benyújtástól egészen a megvalósításig, és szakmai segítséget nyújtott a felmerülő problémákkal kapcsolatban.

A múlt év végén átadott sportbázis megtekintésére Rideg László megyei elnök a megyejáró körútjának első napján, a Bajai járás polgármestereivel folytatott, pályázatokkal kapcsolatos megbeszélése után kerített sort. A megyei közgyűlés elnöke a helyszínen a település polgármester asszonyával, az iskola igazgatójával és nem utolsó sorban az éppen tornaórán résztvevő óvodásokkal is találkozott.

Sajtóközlemény
2018.02.09. 

MEGOSZTÁS