Vannak ügyek, melyeket érdemes támogatni. Márpedig egy jótékonysági bál ilyen eseménynek minősül. Egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet. Van úgy, hogy emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport akarja megmutatni, mire képes. Ilyen kis csoport a tázlári szülői szervezet is, hiszen idén is megrendezésre került a Tázlári Szülői Munkaközösség és nevelők közös jótékonysági bálja, amely az év egyik igen színvonalas rendezvénye is egyben.

-Hirdetés-

Az est megnyitó beszédében külön köszöntötték a község polgármesterét Bán Róbertet és kedves feleségét, az iskola igazgatóját, Papné Csipak Andreát és kedves férjét, az óvoda vezetőjét, Szabadi Ferencnét.

Megköszönték a sok önzetlen adományt, támogatást, felajánlást és a lelkes szülők segítségét, munkálkodását.Hagyománnyá vált, hogy az SZMK bált a gyermekek tánccal nyitják meg. A tánciskolások először az Origó című dalra egy fátylas koreográfiát adtak elő.

Akik táncolták:
-Bak Boglárka,
-Budai Henrietta,
-Bán Panka,
-Huczek Csilla,
-Gál Petra.

A báli programok nélkülözhetetlen tánca a keringő, mellyel az iskola tanulói hivatalosan is megnyitották a szülők – nevelők bálját.

Akik előadták:
-Bán Kristóf és Bán Panka,
-Móczár Zoltán és Lázár Réka,
-Rózsa Vencel és Gál Petra,
-Lantos Sándor és Budai Tamara.

A koreográfiát összeállította és a táncokat betanította: Hirsch Éva.

A két tánc között felolvasták a támogatók és felajánlók listáját:

Bán Róbert és felesége, Benke Sándorné, Dóri-Turi, Dr. Kléh Zsolt és felesége, Fülöp Andrea, Gazda+Papírbolt, Hazai Dániel, Hazainé Gszelmann Éva, Herke György és felesége, HE-PO Kacsa Kft., Hirsch Andorné, Horváth Ákos, Kamasz Erzsébet, Kazi Csaba, Kónya Istvánné, Kószó Endre és felesége, Lévai György, Móczár Zoltán, Nagyajtai Mihály és felesége, Németh Imre és felesége, Péli Renáta és családja, Polgármesteri Hivatal, Rokolya Kinga, Seres Boglárka, Szekeres Zoltán, Szélné Fejes Erzsébet, Tázlári Műanyagüzem Kft, Tóth Endre, Túri Zsolt, Vass-Bódi Renáta, Vinczéné Mészáros Erzsébet, Vízfutár Kft.

Külön köszönetet mondtak az idei évben felajánlott igen nagylelkű és értékes fődíjakért az F&F Pack Kft-nek, név szerint Fenyvesi Gábornak és Fenyvesi Zoltánnak.

A vacsorát követően egy igazán színvonalas meglepetés műsorszámot láthattak a bálozók. Pál Benjámin és zenésztársa akusztikus átdolgozásokkal és saját szerzeményeik előadásával varázsolta el a közönséget.Idén is volt szülők – nevelők által közösen előadott tánc, melyben két gengszter csapat találkozását jelenítették meg egy igazán mutatós és szórakoztató táncjelenetben.

Éjfél utáni tombolasorsolást követően egy gazdag svédasztal várta a vendégeket.
A hajnalig tartó jó hangulatról a Szeged környéki Minor együttes gondoskodott.

A bál teljes bevétele idén is, mint minden évben, a tázlári óvodás és iskolás gyermekek javát szolgálja majd. Az SZMK ebből a bevételből szervezi meg a májusi a gyermeknapot, támogatják az iskola és óvoda kisebb-nagyobb programjait, mint például az iskolások jelmezbálja, népdalversenye, az óvodásoknak szervezett bűvészelőadás, a mikulás csomagok és a karácsonyi játékok, ajándékok vásárlása, a farsangi vendégelőadás.

A közeljövőben az iskolai udvar szépítése, felújítása és új udvari játékok elhelyezése a fő cél.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS