Ezzel a címmel tartott előadást a bócsai Boróka Könyvtárban Beke László pasztorálpszichológus, aki a Házasság Hete keretében látogatott el a kis faluba.

-Hirdetés-

A vitaindító előadást követően kötetlen beszélgetésre került sor az érdeklődőkkel. Olyan tévhitek kerültek szóba, mint a „magától is megy ez” problémaköre, a kommunikáció hiánya, valamint az egészséges vagy ártó függőség. Mert ki függ kitől egy kapcsolatban? Valójában meg kell találni a megfelelő kapcsolódási pontokat, meghatározni az egészséges távolságot és a lényeges elemeket. Nem mindent egyszer, s mindenkorra, hanem sokszor átbeszélve, a hibákat korrigálva. A házasságban ugyanis fejlődnek az emberek: ki így, ki úgy. Ezt tekintetbe kell venni akkor, amikor a felek rádöbbennek: „Már nem is azzal élek, akibe beleszerettem”. De mitől is lenne ez így? Az ember változik, ugyanakkor a szeretet és a dolgok megbeszélése, a közösen eltöltött hasznos idő és a közös célok — így a gyereknevelés — sok mindent megold. Ha mindkét fél akarja.

A Házasság Hetét 2008 óta minden év februárjában tartják meg, felhívva ezzel a figyelmet a házasság fontosságára. Ebből az alkalomból a Bócsai Boróka Könyvtárban egy kis kiállítás is helyet kapott. Frittman Kitti könyvtáros és Kovács Violetta könyvtári asszisztens az elmúlt száz év esküvői képei között tallózott az interneten és így nyomtatták ki azt a foto-válogatást, mely megadta a hátteret a Házasság Hetéhez.

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS