Császártöltésen a Valentin nap jegyében a Pincelakat Borház&Szálloda adott otthont egy színvonalas borvacsorának, melyen ezúttal a Götz Pincészet borai voltak a főszereplők.

-Hirdetés-

A Götz Pincészet tradicionális családi pincészete a magas minőségű borok létrehozását tűzte ki célul, amelyek elkészítésének folyamatát különös gondosság jellemez a szőlőműveléstől kezdve, a bor érlelésén át egészen a palackozásig.”

Götz István borász a feltálalt különleges fogásokhoz tökéletesen illő borokat kínált és rövid tájékoztatást adott az egyes borok sajátosságágairól, így fokozva az egész estés gasztronómiai élményt.

A menüsort Sütőtökös kecskesajt torta rukkolával nyitották meg, ehhez ajánlották bornak a Tokaji Sárgamuskotály 2017-es évjáratát.

  • Lazaccal töltött lepényhal medallion gersli rizottóval, citrus mártással – Tokaji Furmint 2017
  • Borókával füstölt sous vide csirkemell muskotályos libamájjal, csicsókás burgonyapürével – Tokaji Sárgamuskotály 2017
  • Tejes borjú filé diós körtével, szilvás rizsfelfújttal – Tokaji Cuveé 2016

A borestet Mousse válogatás mandula ropogóssal aszú zselével édesítette meg, amihez 2006-os évjáratú 5 puttonyos Tokaji Aszúval koccintottak a vendégek.

Az est hangulatáról Boros Antal gitárzenéje gondoskodott.

Götz István a vacsora végén Hercegkútra, a családi pincészetbe invitálta a vendégeket, ahol a világörökség részét képező pincesoron a Tokaji bortermelő vidék látványa és a finom borok együttes összhangja elvarázsolja az odalátogatókat.

A.S.E.

MEGOSZTÁS